duminică, 7 iunie 2009

Comentariu la "manipularea"

Mihaella:
http://iesireadinhipnoza.blogspot.com/2009/05/manipularea.html , (a manui, a manevra)
Despre ce să comentez? Despre articol, sau despre comentarii? Când dai clic pe comentarii, "vrei" şi "ai ce" să spui. Manipularea a funcţionat. Dacă tragi cu ochiul, lasându-te "influenţat", înseamnă că n-ai intrat "suficient de motivat" şi/sau căutând "ajutor". Manipularea se autosusţine.
Faci un comentariu strict la articol, eventual cu mici "împrumuturi ajutor de la ceilalţi", te-ai prins de "idee" şi "o îmbunătăţeşti", devii "sursă a manipulării", care îşi păstrează "continuitatea ... prin tine". Comentariul "chiar" NU poate fi mai amplu decât articolul, manipularea este "restrictivă", împunând "argumentare rezumativă", "concluzivă" deşi aparent "independentă". Bineinţeles, aspectările subiectului în discuţie, altele decât cele "deja" precizate, le păstrezi "triumfător" pentru vreun "articolaş la tine pe blog", rămânând astfel "legat", revenirii ulterioare la "sursa de inspiraţie". La "rândul tău" legi ... asemănători. AR mai fi, dar mi s-a tocit ... "plugul", a obosit "armăsarul"...
Întrebare: "Iisus mergând pe apă"... ajuta ... sau arăta ?!! Ne manipula ? Sau era ... subtil manipulat ... de NOI ? "Noi, păcătoşii răstignirii sale"??
~
Dar,articolul prezintă şi "o diversiune", ne'luată în seamă de antevorbitori, cu excepţia lui Mugur, care a "riscat, cât pe`aci" o generalizare. Diversiunea în sine "suferă" de o prezentare "în ceaţă", lăsând loc la o posibilă generalizare, "posibilitate întreruptă brusc" prin ultima "strofă" şi corolarul ei. Acestea "dezvăluie" adevăratul motiv al aparitiei articolului."O neglijenţă în folosirea tehnicii", aruncând "vina" şi asupra "altor tehnici", pe "argument" de metodă asemănătoare.
Ca şi cum NLP ar fi asemănător cu Reiki. Poate doar în manipulare, de unde şi "răzvrătirea" de care este acuzat în final "ucenicul multumitor...dar prea insistent".
Deşi "iniţial vina era partajată". Deşi pe "maestru", "manipulator de energii informaţionale", nu ar trebui să-l preocupe "gradul de înţelegere al ucenicului", că d'aia este ucenic, "poate încă să greşească". Toţi suntem răspunzători, "gradual", este alt aspect.
Mai contează şi "ce aplici", ca maestru, şi "ce primeşti", ca ucenic. "Cunoaşterea ESTE individuală", orice frază este trăită diferit de "alt receptor", chiar dacă ea, ca FRAZA, ramâne neschimbată.
În toate există "un început", care trebuie ales cu grijă. Nimeni nu se apucă să vorbească celor "sterpi", despre "satisfacţia, utilitatea şi necesitatea" procreării.
Există o deontologie de semnalat şi asumat.
~
X Azi 01.08.2009.6 - 22:47
X Iata "Certificatul de nastere" al "Clonei mele":
X propriul sau comentariu, facut la acest articol din 07 Iunie 2009 ( Comentariu la "manipularea" )
X 1 comentarii:
X DoarATAT spunea...
X Da mi se pare virtual aceasta postare nu?? Cred ca am si dreptate pe de alte parti.....
X 10 iunie 2009 20:33
X Azi 01.08.2009.6 - 22:54
~

Un comentariu:

DoarATAT spunea...

Da mi se pare virtual aceasta postare nu?? Cred ca am si dreptate pe de alte parti.....